fbpx
  • Megjelenés:

Kiborult az Újpest edzője, mert eltűnt a csapat védelme

A Kisvárdától hazai pályán elszenvedett vereség után (2-4) borult ki az Újpest vezető edzője, Predrag Rogan.

A tréner szerint példanélküli mindaz, ami csapatával a nyáron történt. Egy biztos, az Újpest az NB I 3. és 4. fordulójában, két meccsen hét gólt kapott.

"Az biztos, hogy nem jó az irány, amit a pályán mutattunk. Magyarországon, de lehet, hogy egész Európában mi vagyunk az egyetlen klub, amelyik öt védőjét is elvesztette. Őket pótolni kell, ezen dolgoznunk kell."

Így nyilatkozott az elkeseredett edző a Kisvárda elleni mérkőzést követően. Rogan arra gondolt, hogy  a nyári átigazolási időszakban távozott az újpesti klubtól a hátvédsorban mind a két szélen bevethető Balázs Benjámin, a középső védő Jonathan Heris és Litauszki Róbert, valamint a balhátvéd Dzenan Burekovic, míg az északmacedón válogatott Kire Risztevszki a Budafok elleni meccsen kapott piros lapja miatt az eltiltását töltötte - írta az NSO.

Az biztos, hogy a bajnokságot egy paksi győzelemmel kezdő Újpest hamar visszatért a valóságba. Már a második fordulóban, hazai pályán csak 1-1-es döntetlent értek el az újonc Budafokkal szemben. Ezt még csak-csak meg lehetett magyarázni. Aztán jött a Puskás Akadémia elleni idegenbeli 3-2-es vereség, ahol a Puskás ificsapata verte meg az Újpestet.

A Kisvárda elleni 2-4 pedig egészen elképesztő, tudva azt, hogy az Újpestnek volt talán a legjobb sorsolása az NB I-ben. Hiszen a lila-fehér csapat a négyből három meccsen olyan ellenfelek ellen lépett pályára, amelyek egészen biztosan nem a bajnoki címért fognak küzdeni (a Paks, a Budafok és a Kisvárda.)

A legutóbbi két mérkőzésen kapott 7 gól tényleg az utolsó figyelmeztetés kell, hogy legyen Újpesten. A következő két fordulóban az Újpest a Honvéd és a MOL Fehérvár ellen játszik idegenben - nem lesz tehát könnyű dolguk a mélyponton lévő liláknak.