fbpx
  • Megjelenés:

Boldog békeidők a Kakukk vendéglőben

Március 27-én, szerda este az újpesti Kakukk vendéglő - sörvacsorát rendezett.

Az est kiválóan sikerült. A beharangozott esemény megtöltötte a vendéglőt, körülbelül 50-en jöttek el. A vendégköszöntő snapsz mellé a pirítóson konfitált tarja és savanyú fokhagyma falatka máris megalapozta a jókedvünket. (Sörvacsora ide, vagy oda, a vendéglős az egész este során folyamatosan kínálgatta nekünk a remek pálinkáit is!)

Az előétel, a sörpereccel kínált Obatzda sajtkrém eszegetése közben Polgár István Indi és Wendler Kristóf sörcsapoló mesterek, a Pilsner Urquell márka nagykövetei meséltek nekünk a sör eredetéről, a sörkultúráról, és arról, hogy hogyan változik az íze ugyanannak a sörnek a különböző csapolási stílusok által. Megmutatták, milyen jó és a rossz sörhab közötti különbség. Megtudtuk tőlük, mit jelent az, hogy hab alá csapolni a sört, ahogy azt is, hogy a jól csapolt sörnek vastag a habja, viszont a rosszul csapoltnak púpos.

fotó: http://ujpestikakukk.hu/fotó: http://ujpestikakukk.hu/

Kétféle főétel közül lehetett választani, ami nagyon nehéz volt, tekintve, hogy nemcsak nagyon jól nézett ki mindkettő, hanem rendkívül ízletesek is voltak: az egyik a sertéscsülök bajor káposztával, knédlivel a másik pedig barnasörös marhapofa zsemlegombóccal. Az előre megrendelt választásom ellenére rugalmasan reagáltak arra, hogy a helyszínen mégis inkább a másikat választottam, és így én jártam a legjobban, mert mindkettőt megkóstolhattam a férjemmel csereberélve. Bár mi is elkötelezett és elég kritikus hobbiszakácsok vagyunk, a férjemmel együtt megállapítottuk, hogy mindkét főétel mesterien elkészített remekmű volt, amihez ritkán jut az ember manapság.

A desszert sem maradt alul ezekhez képest, a klasszikus Kaiser smarni megkoronázta a vacsoránkat!

Az est hangulatát emelendő, két fiatalember vidám bajor nótákat játszott harmonikán.

Összességében elmondhatjuk, hogy remekül éreztük magunkat. Élményekkel, ízekkel, jókedvvel töltekezve jöttünk el. Tényleg azt kaptuk, amit ígértek – sőt, egészen biztosan még többet is: a vérbeli vendéglátósok őszinte kedvessége ez a megfizethetetlen hozzáadott összetevő. Igazi boldog békeidőket idéző hangulat volt, zenével, korlátlan sörfogyasztással, valódi kulináris élménnyel - méltó a vendéglő több mint százesztendős hagyományaihoz.

Minden elismerésünk érte!