fbpx
  • Megjelenés:

Címerügy: az UTE azt akarja, amit a szurkolók – mindent vissza!

A végtelen történet folytatódik: közleményt adott ki az UTE a címerügyben szurkolókkal folytatott tárgyalásaival kapcsolatban és az 1885-ben alapított klub vezetői levelet írtak a belga sportvállalkozás magyarországi leányvállalatának. 

Az Újpesti Torna Egylet egyes szurkolói csoportoktól úgy értesült, hogy a belga tulajdonú Újpest 1885 Kft. nyitott a tárgyalásra a címerkérdésben, míg más szurkolói portálok arról írtak, hogy nincs nyitottság Roderick Duchatelet részéről – kezdődik a patinás klub közleménye.

Mivel az UTE és a szurkolói csoportok véleménye a címer visszaállítással kapcsolatban egyező, ezért találkozót javasolt a szurkolóknak, hogy együtt alakítsák ki az álláspontjukat, és egységesen közös erővel képviseljék a címer visszaállítás ügyét. A megbeszélésre az Újpest 1885 Szurkolói Klub (a sikeres VVK 50 főszervezője) és az UTE Baráti Kör elfogadta a meghívást, míg a Viola Fidelity sajnálatosan távol maradt. A megjelentek az alábbi levéllel fordulnak címerügyben a belga tulajdonú futballklub vezetése felé.

forrás: sportfaktor.hu

A labda most ismét az Újpest FC térfelén. Kérdés, hogy a leányvállalat kihelyzett vezetője Roderick Duchatelet valóban tenni akar-e a címerkérdés megoldásának érdekében. A korábbi nyilatkozataiból úgy tűnik, hogy nincs benne nyitottság, vagyis valóban az UTE az egyetlen, amely szeretné, ha rendeződne a helyzet, visszaállna a régi állapot. 

Amúgy az Újpest FC-t egy cégbírósági döntés is kötelezi arra, hogy állítsa vissza a régi címert, de ezzel nem foglalkoznak a Megyeri út 13. bal oldalán. A jobb oldalon – ez talán szimbólikus –, vagyis az UTE irodáiban szeretnék, ha érvényesülne a szurkolói akarat és a jog.