fbpx
  • Megjelenés:

Kirúgják a Herthától Dárdai Pált?

A német Sport Bild információja szerint a Hertha BSC csapata hamarosan elköszön vezetőedzőjétől, Dárdai Páltól.

A vasárnap megrendezett Hertha BSC–TSG Hoffenheim mérkőzésen 2:0-ra kapott ki a magyar edző csapata, s a berliniek ezzel sorozatban az ötödik vereségüket szenvedték el a bajnokságban. A Hertha a 2015-ben kinevezett Dárdai irányítása alatt még soha nem volt ilyen mélyrepülésben.

A Bild értesülései szerint a klub vezetősége elégedetlen a magyar szakember teljesítményével, ezért a nyáron menesztenék a kispadról. Ha azonban a következő kieső helyen álló Hannover elleni mérkőzésen sem sikerül a csapatnak kiharcolnia a győzelmet, azonnal felállítanák a kispadról Dárdait.

A korábbi magyar szövetségi kapitány többször is beszélt róla korábban, hogy a Hertha álmai csapata, így ha többé nem ő lenne az első csapat vezetőedzője, nem derogálna neki visszatérni az utánpótlás csapathoz.

A Hertha legendája nyugodtan kezeli a helyzetet, a vereség utáni interjújában is így beszélt a kialakult helyzetről:

Mindig azt mondtam, azonnal jelezzék, ha úgy érzik, én vagyok az, aki gátolja vagy blokkolja a fejlődést. Meglátjuk, merre visz majd az utunk.

A 43 éves magyar edző a második a freiburgi Christian Streich mögött, aki a legrégebb óta van egy Bundesliga-csapat élén.

(Blikk)