fbpx
  • Megjelenés:

Minden idők egyik leggyorsabb úszónője kényszerül feladni karrierjét a woke-ideológia térnyerése miatt

Az amerikai úszószövetség nem csak engedte egy biológiai férfinak, hogy elinduljon a nők versenyén, de még megkülönböztetett bánásmódban is részesült.

Orbán Balázs Facebook-oldalán osztott meg egy videót, amelyben Riley Gaines, 200 pillangóban minden idők egyik leggyorsabb úszónője bejelentette: valószínűleg befejezi a pályafutását, amért biológiai férfiakkal kell együtt versenyeznie.

Tavaly március 17-én egy Lia Thomas nevű biológiai férfi ellen kellett megkűzdenie neki és több nőtársának. Thomas korábban három éven keresztül a Pennsylvaniai Egyetem férfi úszócsapatánk tagja volt. A férfiak között sikertelenül szereplő Thomas 500 méter gyorson első tudott lenni a nők versenyében, világbajnokokat és olimpiai bajnokokat utasítva maga mögé.

A 200 méter gyorsúszás számot Gaines és Thomas holtversenyben nyerték meg.

Mivel csak egy trófea volt, a szövetség azt Thomasnak ítélte oda, Gaines üres kézzel távozott.

Gaines szerint a szövetség az elfogadás nevében valójában megkülönböztetően bánt a férfi versenyzővel. Az ilyen döntésekkel arra kényszerítik a női úszókat, hogy lemondjanak díjaikról, eredményeikről, egy öltözőn osztozzanak egy 190 cm magas 22 éves férfival, aki teljesen ép férfi nemi szervekkel rendelkezik.

Mindezt tették anélkül, hogy korábban a női versenyzők beleegyezését kérték volna. Sok nőt traumatizált az eset, és fosztott meg nekik jogosan kijáró sportsikerektől.

Hozzátette, egyre többen vannak azok a nők, akiket az elfogadásra hivatkozva hátrányos megkülönböztetésben részesítenek. A sportolónő csalódottságának adott hangot, és kijelentette:

„Ez egyszerűen elfogadhatatlan és elveszett a női sportolók integritása.”