fbpx
  • Megjelenés:

Eladó az Újpest-FC

Roderick Duchatelet nem árulja, de megfelelő ajánlat esetén eladná az Újpest FC-t. A Magyar Nemzet érdeklődésére azt is elmondta, mennyiért: húszmillió euróért. Úgy tudni, Garancsi István, a Mol Vidi FC jelenlegi elnöke az egyik potenciális érdeklődő.

Időről időre felvetődik, hogy Roderick Duchatelet hajlandó lenne eladni az Újpest FC-t. A találgatásokat az a körülmény is táplálja, hogy a belga üzletember 2011-ben nem is titkoltan befektetési szándékkal vette meg a leg­ősibb, 1885-ben alapított magyar klubot. Iparági pletykák szerint a közelmúltban potenciális vevőjelölt tűnt fel: Garancsi István lehet a lila-fehérek új tulajdonosa.

A szabályok szerint ugyanabban a bajnoki osztályban egy személy vagy gazdasági társaság birtokában nem lehet több klub, az üzlet létrejötte esetén Garancsinak tehát meg kellene válnia a Mol Vidi FC-től. Éppen ezért párhuzamosan két ügylet valósulhat meg: az Újpest FC adásvételével lényegében egy időben a jelenlegi név­szponzor, a Mol a Vidi FC-nél tulajdonossá avanzsálna. Ez a lépés egy szerves folyamat betetőzése lenne Székesfehérváron.

Fotó: mno.hu

Az olajtársaság 2010 óta főszponzorként támogatja a Videotont; majd a klub nevét tavaly nyáron – a szurkolók tiltakozása ellenére – megváltoztatták Mol Vidi FC-re.

Roderick Duchatelet írásban válaszolt a Magyar Nemzet kérdéseire.

– Igaz-e, hogy a következő hónapokban (még az új idény kezdete előtt) változás várható az Újpest FC tulajdonosi szerkezetében?

– "Nem hiszem, hogy nyár előtt erre sor kerülne. Miként a legutóbbi interjúmban is elmondtam, egyre többen érdeklődnek az Újpest FC megvétele iránt. Mi több, az elmúlt három évben folyamatosan tárgyalok különböző partnerekkel, akik megvennék a klubot. Az Újpest nagyon nagy név a futball történetében."

(MNO)