fbpx
  • Megjelenés:

Végrehajtási eljárás indult az Újpest ellen

Adótartozás miatt végrehajtást indított az újpesti labdarúgócsapatot fenntartó Újpest 1885 Kft. ellen április végén a NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatósága - értesült a g7.hu.

Az Újpest komoly lépéseket tett az elmúlt hetekben, hogy elkerüljön a kieső zónából, így a hétvégi, Ferencváros elleni veresége ellenére a csapat jó eséllyel pontszám alapján nem esik ki az élvonalból. Egy tartós adótartozás azonban ennek ellenére is veszélybe sodorhatta volna az indulásukat.

Az ilyen ügyeket a Magyar Labdarúgó Szövetség nagyon szigorúan veszi, amikor a következő évi bajnokságban való indulásra feljogosító licenc kiadásáról dönt. Ha egy csapatnak köztartozása van, akkor könnyen előfordulhat, hogy hiába harcolta ki a bennmaradást, nem indulhat el az NB I-ben.

Berta Csaba a vállalat ügyvezető igazgatója a G7 kérdésére elmondta: egy késői adóbefizetés miatt indított végrehajtást a NAV. Mostanra azonban rendezték a tartozást, és amint ennek az adminisztrációja átfut a rendszeren, törölni is fogják az eljárást.

Az ügyvezető hozzátette ugyanakkor, hogy a késői befizetés likviditási gondokat jelez. Azaz az Újpestnek vannak fizetési nehézségei, amelyeket csak tulajdonosi segítséggel lehet kezelni.

Az Újpest tulajdonosváltása hosszú évek óta időről-időre előkerülő téma, de a csapatot működtető cég továbbra is a belga Roderick Duchatelet többségi tulajdonában van. Az eladásról ugyanakkor jelenleg is folyamatosan zajlanak tárgyalások, ahogy ezt Berta Csaba is megerősítette a lap kérdésére.

Az elmúlt hetekben a korábbiak mellett két új befektető neve is előkerült: állítólag az amerikai-magyar üzletember Péterffy Tamás (Thomas Peterffy) és az orosz-magyar milliárdos Megdet Rahimkulov családja is érdeklődik.